Projecten

Moon YA wedstrijd verhaal

100%

Dans van de Maanroos

100%

De Roos van Montblanc

60%

De nieuwe Wendy [vertalen EN]

19%

Vermiste verbanden (cozy mystery)

49%

Werkfase uitleg

[Verhalen, niet vertalen]

Plotten
0 %
Herschrijven
60 %
Eerste versie
15 %
redactie
90 %
IN HET KORT

Jami Leigh

Creatief, ambitieus, met te veel hobby’s.
Na jarenlang een eigen bedrijf te hebben gerund, heeft Jami Leigh (1995) besloten haar droom na te jagen door een boek te schrijven en zelf uit te geven via haar uitgeverij Jewel Books. Daarnaast biedt ze schrijfcoaching aan via het platform SchrijfAmbitie.

Jami Leigh schrijft graag sprookjesachtige YA met een vleugje humor en natuurlijk romantiek! Daarnaast schuwt ze niet om serieuze onderwerpen in haar verhalen aan te kaarten. Ook maakt ze graag eens een uitstapje naar een ander genre om zichzelf uit te dagen.

Auteur van De Lumin Kronieken duologie.

sept2023-bw

Het langere verhaal

Jami Leigh (1995) is al van kinds af aan bezig met alles wat creatief is. Hetzij (digitaal) tekenen, schilderen, zingen, (zelf leren) piano spelen of schrijven. Dankzij anime en manga heeft ze interesse gekregen in de Aziatische – in het bijzonder, Japanse – cultuur. Op het VWO vonden haar docenten dan ook regelmatig getekende manga personages op de toetsbladen (oeps). Gedreven door creativiteit (en vaak achter de computer) koos ze in 2011 voor de vervolg opleidingMediavormgeving’, waarbij ze zich heeft gespecialiseerd in webdesign en grafische vormgeving. Terwijl ze nog bezig was met de opleiding, richtte ze in 2013 een eigen bedrijf op. In datzelfde jaar is ze benoemd tot ‘campus-topper’ en genomineerd voor de Noorderpoort Jaarprijs.

De wens om ooit een boek te schrijven en uit te (laten) geven ontstond al op haar vijftiende. Hoewel ze gek was op verhalen in verschillende vormen (zoals visual novels), viel lezen daar ironisch genoeg niet onder. Dit verwijt ze aan de Nederlandse literatuur die ze op het VWO verplicht moest lezen. Door de jaren heen heeft ze met periodes delen geschreven, maar tot een boek kwam het niet. Totdat ze in 2018 besloot om zich volledig toe te leggen op het schrijven. Om een betere schrijver te worden moet je lezen, dus dat deed ze. Dankzij ‘de Selectie’ van Kiera Cass kwam ze in aanraking met YA boeken, en is lezen vooralsnog een (vrij nieuwe) hobby geworden.

Ze schrijft graag Young Adult verhalen met een sprookjesachtig tintje, maar is niet bang om eens een uitstapje te maken naar een ander genre. De nieuwe Wendy, geïnspireerd door het verhaal van Peter Pan, is haar debuut.

Winkelwagen