Jami zonder een e

Eerlijkheid moet zowel mijn beste als mijn slechtste eigenschap zijn. Ik zou een masker op kunnen zetten en nu vertellen hoe trots ik ben dat ik met mijn six-word-story in een tijdschrift sta en het feit negeren dat ze mijn naam verkeerd hebben gespeld, ondanks dat ik hun er nog héél nadrukkelijk op heb gewezen en het voor een redacteur toch geen hogere wiskunde hoeft te zijn om eventjes te kijken hoe mijn naam wordt geschreven — het staat op mijn website, mijn boeken, toen ik mijn verhaal inzond en anders nog wel te kopiëren uit mijn mail — máár… ik kan geen masker opzetten. Het is ook geen haat-artikel en ik wil niemand belachelijk maken, behalve misschien mezelf; daarom noem ik de naam van het tijdschrift/de uitgever/redactie ook niet 🙂

Ik vind het gewoon stom.

En ik vind het stom dat ik het zo stom vind. Want terwijl ik me druk zit te maken om de zóveelste die niet weet hoe hij/zij mijn naam moet spellen terwijl het letterlijk van het scherm is af te lezen, gebeurt er van alles in het leven van de mensen om me heen. Dingen waar ik pas écht boos/verdrietig/teleurgesteld om kan zijn, en zij zich terecht ook zorgen om maken. Misschien dat ik daarom zo struikel over de kleine dingetjes, afleiding voor de échte problemen. Lekker focussen op de — zoals Jochem Meijer dat zo mooi kan zingen — irritatiefactortjes.

Nou ja, het maakt eigenlijk ook niet uit. Het voelt nu wel een beetje als een slechte parodie op de titel Anne met een E trouwens. Maar dan… Jami ZONDER een E.

Andere stories

Genoeg geklaagd! Sorry mensen dat jullie dat even moesten lezen van mij. Ik vind het leuk om mijn andere six-word-stories met jullie te delen, dus dat ga ik doen 🙂 Degenen die ik schuin heb gedruk vond ik persoonlijk het meest geslaagd, maar ik ben benieuwd wat jullie vinden.

1. Mijn brein speelde spelletjes met me.

2. Je voelt er niets van… Grapje.

3. “Kun jij op mijn man passen?”

4. Het doet geen pijn. Tussen aanhalingstekens.

5. Het zwaard past in de rots.

6. En toen viel het licht uit.

7. Triest. Nu is het een halvedagsvliegje.

8. De Lamborghini? Spoorloos verdwenen. Jij ook.

9. Slechts seconden. Het bad kleurde rood.

10. Ze leefden nog kort, maar gelukkig.

Welke vind jij het leukst?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen